Thursday, August 23, 2012

Mini 7 måneder / Mini 7 months


Et lettere forsinket indlæg om mini der jo fyldte 7 måneder for 3 dage siden, hvor bliver tiden dog af. Jeg forstår slet ikke at min lille baby er blevet til en hel lille dreng. Han udvikler sig så super hurtigt (mor synes FOR hurtigt) og motorisk er han bare så langt fremme.

Mini sover cirka fra klokken 21 om aftenen til 8 om morgenen, bliver dog ammet stadig klokken 01, 04, 07 cirka og sover til middag cirka 10-11:30, 14-14:45 og 17:45. Han er blevet MEGET bedre til at falde i søvn. Ved hver lur falder han i søvn i mine arme, men uden noget vuggeri eller noget og om aftenen er vi begyndt at øve at falde i søvn selv i egen seng. Vi har kørt det samme putte ritual siden han var omkring de 3 måneder gammel mad - bad - ren ble - godnat historie - amning - sov og det virker som om mini føler sig tryg og godt tilpas med tingene på den måde.

Amningen kører faktisk rigitg godt (7-9-13). Jeg har de sidste par måneder kun ammet fra et bryst, da mini overhoved ikke gad højre bryst og tænkte at jeg så måtte se hvordan det gik og det går rigtig godt, han nyder at blive ammet og jeg nyder det virkelig også. Om dagen bliver han ammet cirka 3-4 gange alt afhængig af hvor meget andet mad han får. Han får morgenmad som ofte er grød, en lille snack til frokost som fx leverpostejsmad, frugt eller lignende og grøntsagsmos til aftensmad. Han VIL dog smage alt hvad mor og far spiser, om det er toast, chili con carne, cous cous eller thai kylling er ligemeget, hvis mor spiser det så vil mini også have det.

Mini snakker stadig en del og kan efterligne lyden HEEI ret godt efterhånden. Han smiler til absolut alle på sin vej, ligemeget hvor træt eller ked af det han er. Han er begyndt at nyde at være i klapvognen hvor han nu endelig kan sidde og bare glo ud på alt det er foregår rundt omkring ham og på alle menneskerne. Han er på ingen måde bange for nye mennesker og elsker alle der gider give ham bare den mindste opmærksomhed. Han er dybt fascineret af andre børn og vil kontant hen til dem. Han smiler ofte dagen lang, ELSKER at spise sin mad selv.

Han elsker legetøj der siger lyde eller gør ting når man trykker på dem. Han er begyndt at undersøge ting mere i stedet for at putte dem direkte i munden, ting bliver vendt og drejet, flyttet fra hånd til hånd, undersøgt, kigget på, smagt på og alt hvad der er nyt er spændende.

han møver sig frem super hurtigt, men faktisk kravler han en del mere nu bare her de seneste dage. Han kravler op af absolut alting han kan komme hen til. Han rejser sig op af alt, både toillettet, i badekaret, op af mors ben, op af køkkenskabe, sofabordet, sofaen, potteplanter, ja alt hvad han kan komme i nærheden af. Han rejser sig op af ting og går langs sofaen hen til det han gerne vil have fat i, vender sig om mod sofabordet og går hen til det hvis det er indenfor rækkevidde.

Mini er meget kilden under armene og griner når man prutter ham på maven. Han er simpelthen så fjollet en baby og elsker at mosle rundt sammen med mor eller far og grine og pjatte. Han giver kæmpe kyssere med åben mund og masser af savl. Han rækker armene op mod en når han gerne vil op og elsker at give krammere, mose sit ansigt ned mod ens og bare grine. Han elsker at lege tag-fat hvor mor ligger sig på gulvet og gemmer sig for det farlige plobbe-monster som vi kalder ham og så kravler han hen til en og griner, så flytter mor sig igen og han kravler hen til en igen med et kæmpe smil.

7 comments:

 1. Nej, hvor er han da en skøn, glad baby :D stort tillykke med de 7 måneder! Pyh tiden går hurtigt..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tiden går altså alt for stærkt :) og tak

   Delete
 2. Århh et fantastisk indlæg!
  Den skønne skønne knægt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja han er simpelthen så dejlig min lille baby <3 lige så dejlig som skønne Mikkel & Liva

   Delete
 3. Tillykke. Hvor er det flot alt det han kan allerede.. Han går helt sikkert inden han bliver et år.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja det tror jeg også han gør, manden gik da han var 11 måneder, så måske det bliver nogenlunde det samme :)

   Delete
 4. Forsinket tillykke med de 7 måneder :D

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...