Wednesday, November 23, 2011

Julepyntning i hjemmet

Nu er det jo snart ved at være 1. søndag i advent og vi besluttede os derfor for at det måtte være tid til at få julepyntet. Når nu vi er så meget hjemme er det meget rart at have lidt hygge og komme lidt i stemning.
Sidste år tilbragte vi jo jul i Spanien totalt uplanlagt. Vi var dernede for at kigge på lejligheden og få styr på nogle ting inden flytningen. Det var meningen vi skulle have været hjemme omkring d. 10. december, men på grund af den kæmpe snestorm der ramte hele europa sidste år var vores fly konstant aflyst. Vi tog i lufthavnen 4 gange og endte med at blive i Spanien i 30 dage istedet for 10 som var planen. Det var en ret stressende måned, at være et helt nyt sted, i en helt ny lejlighed og uden vores egne ting. Da vi anden gang kom til et aflyst fly besluttede vi os for at blive julen over og fejre julen dernede. Vi fik købt noget julepynt og gjort lejligheden så julet som muligt. Det er dog ikke helt det samme med hvidt plastik juletræ og hvide plastikgrene, men det gik. Vi fik købt ind til dansk julemad med and, brunede kartofler, brun sovs og rødkål. Vi fejrede julen sammen med min bedste veninde dernede H, som også er dansk og hendes mand som er spansk. Det var en virkelig hyggelig juleaften med masser af god mad, god vin, pakkeleg og virkelig gost selvskab. Men det var stadig vores første jul uden familien og det var lidt underligt. Vi må jo dog nok hellere vænne os til det, for det er ikke sikkert vi orker at tage hjem til Danmark hver jul hvis der kommer ligeså meget sne som sidste år. Men så er det heldigt vi har en masse fantastiske venner i Spanien, der er lidt ligesom vores egen selvvalgte familie.

Men i år skal vi holde jul i Danmark sammen med vores familie og med alt vores gode gamle julepynt (som vi skal have sendt ned til Spanien engang i løbet af næste år). I mandens familie har de en masse traditioner omkring julen og det var hans fars yndlings højtid. Siden hans far døde af kræft for nogle år siden har julen derfor betydet noget helt specielt og det er en tid hvor vi mindes ham rigtig meget og husker tilbage på alle de gode tider vi havde sammen med ham. Manden har altid pyntet op sammen med hans far med rigtig gammelt julepynt helt tilbage fra mandens bedsteforældre.

Det blev vist en hel roman omkring vores jul og traditioner, men det har været virkelig hyggeligt at gå op pynte op sammen med manden idag og kigge alt pynten igennem og huske alle de gode tider. Jeg glæder mig til næste år når vi skal holde den første jul sammen med lillemanden og skabe nye traditioner sammen med ham.

Published with Blogger-droid v2.0.1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...